Jednostavnije, a finije od ovog ne može! :)
Vjerujem da ste svi već dobro upoznati sa ovim tradicionalnim britanskim desertom
koji je dobio ime po svojoj mrvičastoj “glazuri”, a doslovan prijevod s engleskog znači “mrviti se”.
Mogu mu se dodati i orašasti plodovi, a ako vam ponestane brašna i maslaca, prekrijte voće izmrvljenim keksima.
Recept:
- 1 kg šljiva
- 1 žličica cimeta
- 2 žličica ruma
- 175 g prosijanog oštrog brašna
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g šećera
- 100 g hladnog maslaca
- 100 g zobenih pahuljica
- šaka grožđica
- sok i korica 1 limuna
Postupak:
- Šljive oprati i narezati na 1/4
- Šljive pomiješati sa par 2-3 žlice šećera, limunovim sokom, cimetom i rumom
- Vatrostalnu posudu premazati maslacem, te posložiti šljive
- U drugoj posudi pomiješati zajedno brašno, bijeli i smeđi šećer, maslac, zobene pahuljice i koricu limuna
- Rukama izmrviti dok se ne dobije pjeskasta smjesa
- Posuti preko šljiva
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C cca 40 min
Možete poslužiti sa šlagom, sladoledom, pudingom ili komadićima svježeg voća.
Dobar tek!
Tihana
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbriši