nedjelja, 9. veljače 2014.

Menta Čizkejk


Obzirom da sam na poklon dobila teglicu svježe mente, i to ne bilo kakve, nego Menta Čokolada, znala sam da je ovo izvrsna prilika da isprobam jako hvaljeni recept kolegice blogerice imenjakinje Tihane, s bloga Just Cake the Cupcake, inače Majstorice Čizkejkova ;)
(recept i postupak preuzet s njenog bloga).
Nisam ni znala da postoji ta vrsta začinskog bilja, a kamoli i da čokoladu možeš kupiti u teglici :).
Svo ti začinsko bilje možete kupiti kod Green Friends, koji znaju povremeno imati štand u Centru Cvjetni, na Cvjetnom trgu u Zagrebu. 

Recept:

  • 200 g Grand Cereale Krokant keksa   
  • 60 g maslaca
  • 20 g šećera u prahu
  • 250 g krem sira (mascarponea)
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 100 g kokosa
  • listići mente (sitno nasjeckani)
  • korica limuna


Postupak:

  • Kekse dobro izmrviti u multipraktiku, te spojiti sa rastopljenim maslacem i šećerom u prahu
  • Na dno kalupa staviti pek papir, te staviti mješavinu keksa i maslaca, dobro žlicom pritisnuti
  • Sir dobro razraditi mikserom
  • Vrhnje za šlag razraditi u šlag, ne prečvrsti da se ne pretvori u maslac
  • Spojiti sa sirom, dodati kokos, sitno nasjeckane listiće mente, i koricu limuna
  • Sve dobro izmiješati, te staviti u kalup na podlogu, izravnati
  • Staviti u hladnjak na cca sat vremena
  • Izvaditi i konzumirati :)



Možete ukrasiti drobljenim keksima, listićima mente i na kockice grubo narezanom čokoladom.

Uživajte prožimajući divne okuse...

Tihana

1 komentar:

  1. Super ideja :)
    Poseti i nas
    https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1626326133931218705#allposts

    OdgovoriIzbriši